latinica  ћирилица
13/04/2015 |  09:33 | Autor: TANЈUG

Incidenti u K. Mitrovici, ranjena dvojica Srba

Dvojica mladića srpske nacionalnosti povrijeđena su prethodne noći u pucnjavi u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, zbrinuti su u zdravstvenom centru u tom gradu i nisu životno ugroženi.

Zamjenik regionalnog direktora kosovske policije, Besim Hoti, izjavio je Tanjugu da se incident dogodio nešto poslije jedan sat iza ponoći ispred jednog od lokala u ovom gradu. Policija traga za jednom osobom za koju pretpostavlja da je koristila vatreno oružje i nanijele povrede dvojici mladića.

"Ne znamo trenutno motiv napada, a u lokalu ispred kojeg je došlo do pucanjave nalazilo se oko 70 gostiju", kazao je Hoti.

Dežurni ortoped u mitrovičkoj bolnici doktor Ljubomir Јakšić izjavio je Tanjugu da su tokom noći primili dva pacijenta koji su imali povrede nanesene vatrenim oružjem - jedan pacijent S.M. (26) operisan je tokom noći i ima ustrelnu povredu desnog stopala i nalazi se na odjeljenju intenzivne njege. Njegovo stanje je stabilno, rekao je Јakšić dodajući da je drugi pacijent T.P. (24) povrijeđen rikošetom i da je smješten na odeljenje ortopedije, kao i da je u stabilnom je stanju.

Na ovaj način je nastavljena serija incidenata u Kosovskoj Mitrovici koja je otpočela prošle nedjelje, kada je jedan sedamnaestogodišnjak srpske nacionalnosti povrijeđen u blizini glavnog ibarskog mosta.

Pucano na policijsko vozilo u Kosovskoj Mitrovici

Nepoznati napadači pucali su rano jutros na vozilo Kosovske policije koje je bilo parkirano ispred Zdravstvenog centra u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice. Incident se dogodio jutros oko 02.00 sata, povrijeđenih nije bilo, ali je na vozilu pričinjena materijalna šteta, izjavio je mitrovičkom Radiju Kontakt plus zamjenik regionalnog komandira Kosovske policije Besim Hoti.

Na vozilu je probušena guma i oštećeno  staklo, rekao je Hoti i naglasio da u trenutku napada u vozilu nije bilo policajaca.

Hoti je kazao da se traga za jednim licem, čiji identitet nije naveo, a koji je osumnjičen za ovo krivično djelo.

Pritvorena dvojica Srba zbog nestanka Albanca u Mitrovici

Dvojica Srba pritvorena su zbog slučaja nestanka 17-godišnjeg Albanca u Sjevernoj Mitrovici, javio je u nedjelju lokalni radio Kontakt plus. Kako prenosi taj radio, pozivajući se na izvore u Kosovskoj policiji, dvojici Srba je određen pritvor do 48 sati na osnovu odluke tužioca, a vezano za slučaj nestanka albanskog tinejdžera.

Dvojica Srba lišeni su slobode u subotu, nakon što je prethodne noći Kosovskoj policiji prijavljen nestanak mladića. Kako se pretpostavlja, nekoliko Albanaca među kojima je i nestali, pokušali su krađu u sjevernom dijelu Mitrovice i prilikom bjekstva mladić je nestao.

Već dva dana traga se za njim u reci Ibar, koju pretražuju ronioci Kosovskih bezbjednosnih snaga, koji su u akciju pretrage uključeni odlukom Kfora, a na zahtjev regionalne Kosovske policije iz Mitrovice. Pretraga Ibra i potraga za nestalim mladićem biće nastavljena i sutra, potvrđeno je u Kosovskoj policiji, kada i ističe pritvor dvojici Srba koji su lišeni slobode.