latinica  ћирилица
13/04/2015 |  11:34 | Autor: SRNA

Matanović: Aferama se moraju baviti nadležne institucije

Ministar komunikacija i transporta BiH Slavko Matanović smatra da eventualnim aferama u vezi sa gradnjom Koridora "Pet ce" treba da se bave nadležne institucije, a ne ministarstvo koje je nedavno preuzeo.
Slavko Matanović - Foto: Screenshot
Slavko MatanovićFoto: Screenshot

Matanović je istakao da je nastavak izgradnje autoputa prioritet ovog ministarstva, odnosno da je najznačajnije riješiti pitanje finansiranja nastavka gradnje, što će biti aktivnost ne samo ministarstva, već i Savjeta ministara BiH.

Kada je riječ o izgradnji mosta na Savi kod Svilaja, Matanović je podsjetio da je BiH obezbijedila pripadajući dio sredstava za gradnju, ali da u prethodnom periodu odabrani izvođač nije u ugovorenom roku uveden u radove, zbog čega je ugovor raskinut.

"U saradnji sa hrvatskom stranom, trenutno je u postupku priprema nove konkursne dokumentacije. Preduzeću sve mjere iz svoje nadležnosti da bi pripremne aktivnosti, i sam postupak gradnje mosta, bili započeti u što skorijem roku", rekao je Matanović za "Dnevni avaz".

Prema njegovim riječima, opredjeljenje Ministarstva je da se u postupku imenovanja direktora Regulatorne agencije za komunikacije BiH izbjegnu sve političke konotacije, te da se procedura okonča na zakonit način što prije.

Matanović kaže da je upoznat o činjenici da su u ovom ministarstvu provođene aktivnosti Agencije za istrage i zaštitu što je, prema njegovoj ocjeni, doprinijelo negativnoj percepciji javnosti u pogledu reputacije.

"O eventualnim koruptivnim radnjama posljednju riječ imaće istražni organi. Najefikasniji lijek protiv korupcije je kada se ispravno i u dobroj namjeri propišu i striktno poštuju zakonske procedure", istakao je Matanović.