latinica  ћирилица
13/04/2015 |  12:15 | Autor: RTRS

Predstojeći vikend u znaku biciklističke trke Beograd - Banja Luka (VIDEO)

Narednog vikenda biće održana deveta međunarodna biciklistička trka Beograd - Banja Luka koja će okupiti rekordan broj učesnika, a organizatori obavljaju završne pripreme.

Pred učensicima trke je 380 kilometara vožnje, kroz osam gradova u dvije države. Ove godine start prve dionice je u Beogradu 18. aprila, a cilj u Brčkom.

U Distriktu kažu da je svaki sportski događaj odlična promocija grada i njegovih potencijala.

"Biciklistička trka Beograd - Banja Luka, koja prolazi kroz Distrikt Brčko daje jedan poseban štimung i samom Distriktu koji će od tkre imati određene benefite", rekao je za našu televiziju gradonačelnik Distrikta Brčko Anto Domić.

Druga dionice biće vožena 19. aprila od Teslića do Banja Luke. Vlasti u Telsiću raduje što su dio ovog velikog sportskog događaja.

"Ono što je obaveza opštine Telić u ovom projektu je bila da obezbijedi neke logističke stvari vezane za samu trku. Radi se o smještaju preko 100 učesnika, i to uglavnom u privatnom sektoru u banji Vrućici, gdje smo naišli na veliko razmumijevanje", rekao je načelnik opštine Telsić Milan Miičević.

Organizatori najavljuju rekordan broj učesnika, pošto je trka ujedno i kvalifikaciona za Olimpijske igre u Riju 2018. godine.

"Ove godine prijavljeno je rekordnih 35 ekipa iz 30 zemalja, iz Amerike, Italije, Norveške, Francuske, Grčke i zemalja u okruženju, tako da ove godine očekujemo jaku konkurenciju i veliku borbu za osvajanje bodova za Olimpijske igre u Riju", rekao je direktor biciklističke trke Beograd - Banja Luka Vladimir Kuvalja.

I ove godine biciklističkom trkom biće obilježen rođendan grada Banja Luka, koji je jedan od pokrovitelja događaja.