latinica  ћирилица
13/04/2015 |  12:47 | Autor: TANЈUG

Vujošević: Pobjeđivali smo i bolje; Radonjić: Pojačao ih je Akojon

Treneri Partizana i Crvene zvezde Duško Vujošević i Dejan Radonjić najavili su danas veliku borbu u plej ofu ABA lige i apelovali na navijače da serija protekne u fer i sportskoj atmosferi.

Ulog je veliki, pošto će ekipa koja prođe u finale regionalnog takmičenja izboriti plasman u Evroligu naredne sezone.

"Nadam se da najavljujemo košarkaški praznik u Beogradu jer derbi predstavlja dio tradicije ovog grada, a tradicija je ljepota koju treba čuvati. Bez obzira na to što klubovi nisu imali iste okolnosti, došli su u situaciju da se bore za trofej", rekao je Vujošenić na konferenciji za medije a prenio Tanjug.

On je rekao da je bio u dilemi da li da dođe na zajedničku konferenciju s obzirom da je zakazana uoči sastanka Lige za bezbjednost na kojoj će se odlučiti da li će protivnički navijači moći da prisustvuju utakmicama.

"Zvezda je insistirala na počeku sezone i tražila da dođe do razmjene karata. Usaglasili smo se da 500 navijača gostujućeg kluba može da prisustvuje mečevima. Po svim indicijama, čini mi se da će se od te prakse odustati. Ne smatram da je to korektan gest i on ne vraća u normalu ove susrete, ali sačekaćemo odluku sa sastanka za bezbjednost čelnika ABA lige", rekao je Vujošević i dodao da je Zvezda blagi favorit s obzirom na rezultate ove sezone i osvajanje nacionalnog Kupa i plasman u Top 16 faze Evrolige.

"Partizan je svoju istoriju već ispisao, pobjeđivao je i veće klubove od Crvene zvezde i na gostujućim terenima, nećemo se uplašiti ako bude pun 'Pionir' njihovih navijača. Prijetiti Partizanu i tvrditi da će Zvezda sljedeće sezone sigurno igrati Evroligu nije pristojno, daćemo sve od sebe i vidjećemo kakav će efekat naš trud imati", rekao je Vujošević.

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da njegova ekipa kompletna dočekuje početak pokufinalne serije i da vjeruje da može da pobijedi "izuzetno kvalitetan tm Partizana".

"Prvi put se igra na tri pobjede. Partizan je tokom sezone uspio da formira i kompletira tim i da dobrom serijom dođe do polufinala ABA lige. Dodatno su se pojačali dovođenjem plejmejlera Akujona. Očekuje nas velika borba, spremno i u pozitivnom ambijentu dočekujemo seriju zbog igara u rezultata ove sezone", rekao je Radonjić.

On je istakao da je zdravstveni bilten ekipe dobar i da su svi igrači fokusirani na prvi meč protiv vječitog rivala.
"Odigrali smo tri utakmice ove sezone, dvije dobili, jednu izgubili. Prednost domaćeg terena znači i vjerujem da će nam to biti podsticaj da sutra pobjedom otvorimo seriju", rekao je Radonjić.

Treneri obje ekipe smatraju da ishodi polufinalne serije neće uticati na njihov ostanak na klupi u nastavku sezone.

Kapiten Crvene zvezde Luka Mitrović rekao je da "crveno-bijeli" imaju razlog za optimizam i da u dobroj atmosferi dočekuju polufinalne duele sa Partizanom.

"Ulog i ambicije su jasni, to je borba za trofej i učešće u Evroligi što bi i nama i njima mnogo značilo. Imamo razloga za optimizam, ali ne treba gledati na minuli rad i spremni smo za izuzetno napornu seriju", rekao je Mitrović.

Veliku borbu i teške utakmice očekuje i kapiten Partizana Dragan Milosavljević.

"Zvezda igra odlično ove sezone, popunjeni su na svim pozicijama, dok smo mi malo kasnije kompletirali tim i imali problema. Moramo da damo maksimum i vidjećemo dokle će nas to odvesti", rekao je Milosavljević i rekao da će prednost domaćeg terena imati veliki uticaj na ishod utakmica.

Generalni menadžer ABA lige Roman Lisac rekao je da je zadovoljan nivoom koje je to regionalno takmičcenje ostvarilo za proteklih 14 godina.

"Bilo je puno 'nevjernih Toma' koji nisu vjerovali u Ligu. Radostan sam i ponosan na ovu sezonu, uveli smo mogućnost naknadnog video snimka za sudije koji osim nas ima samo Evroliga. To je dobro za klubove i igrače i menadžere, a najvažnije od svega je da se svih 200 utakmica prenosi i time im dajemo priliku da se reklamiraju", rekao je Lisac.

Komentarišući sukob na relaciji FIBA- ABA liga on je rekao da je u posljednje vrijeme plasirano puno netačnih informacija koje ne donose dobro košarci.

"Nekorektno je da se to dešava uoči završnice našeg plej ofa. To je veliko opterećenje, za nas nije lako sve organizovati i boriti se sa 'duhovima' sa strane. Imaćemo danas sastanak sa predstavnicima svih klubova lige i donijećemo zaključak kako ići naprijed. Klubovi će odlučiti o sebi i ABA ligi", poručio je Lisac.

Polufinalne serje između Crvene zvezde i Partizana i Budućnosti i Cedevite počinju sutra i igraju se na tri pobjede po sistemu 2-2-1.

Prva utakmica između Crvene zvezde i Partizana počinje sutra u 21 sat u hali "Pionir".