latinica  ћирилица
13/04/2015 |  14:47 | Autor: RTRS

Mutinjo: Јuventus je favorit, ali daćemo 200 odsto

Fudbaleri Monaka u utorak od 20 časova i 45 minuta igraju u Torinu protiv Јuventusa, prvu četvrtfinalnu utakmicu Lige šampiona.

Francuski klub je u osmini finala eliminisao Arsenal (3:3) zahvaljujući pravilu o postignutom golu u gostima, dok je "Staradama" izbacila Borusiju iz Dortmunda ukupnim rezultatom 5:1.

"Kneževi" su trenurno treći u francuskom prvenstvu, u posljednjem kolu šampionata savladali su Kan sa 3:0 i nalaze se u seriji od osam mečeva bez poraza.

S druge strane, Јuventus je kao lider Serije A u posljednjem kolu izgubio na gostovanjeu od Parme sa 1:0.

Јuventus ne zna za poraz u posljednjih 11 utakmica na domaćem terenu u evropskim takmičenjima, a ove sezone u elitnom klupskom takmičenju slavio je u tri od posljednja četiri meča odigrana u Torinu.

Monako je posljednji put igrao u četvrtfinalu u sezoni 2003/2004, a torinski klub sezonu ranije.

"Јuventus ima sjajan tim sa impresivnim igračima - kompaktna grupa koja je dobro ogranizovana. Oni su favoriti, ali i Arsenal je u osmini finala bio favorit. Neće biti lako, ali daćemo 200 odsto kako bismo ispunili cilj i plasirali se u polufinale. A poslije toga želimo finale", rekao je Mutinjo za "Tutosport".

"Mi smo mladi i ambiciozni. Uradićemo sve što je potrebno za pobedu. Ovo je važna prilika i moramo da je iskoristimo. Moramo da ostanemo koncentrisani svih 180 minuta. Svaka nepažnja može da bude smrtonosna protiv Јuventusa", dodao je on.

Utakmica četvrtfinala Lige šampiona između Јuventusa i Monaka igra se u utorak sa početkom u 20 časova i 45 minuta.