latinica  ћирилица
13/04/2015 |  16:34 | Autor: SRNA

Na Kozari počeo "Kamp dječijih osmijeha"

Stotinu prijedorskih osnovaca okupilo se danas na Kozari na otvaranju "Kampa dječijih osmijeha 2015", koji će trajati do 17. aprila.
"Kamp dječijih osmijeha 2015" - Foto: SRNA
"Kamp dječijih osmijeha 2015"Foto: SRNA

Učenici će tokom kampa pohađati kreativnu nastavu i radionice sporta, manekenstva, saobraćaja i prve pomoći.

Projekat "Kamp dječijih osmijeha" sa 29.000 KM finansira kompanija "ArselorMital" Prijedor. Predstavnik ove kompanije Predrag Šorga rekao je da ova kompanija osmu godinu podržava interaktivno učenje i rad sa djecom u prirodi.

On je naveo da će se u kampu prije podne izvoditi nastava u improvizovanim učionicama i u prirodi, a popodne će biti organizovan rad sa volonterima u raznim sekcijama, dok je veče rezervisano za zabavni sadržaj, poput filmova za djecu, karaoka, maskenbala i diskoteka.

"Kamp je organizovan prema programu rada škole u prirodi i u skladu sa smjernicama Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske", rekao je Šorga novinarima na Kozari.

Partner kompanije "ArselorMital" je i ove godine Udruženje građana "DON" iz Prijedora.

"Naše udruženje, uz finansijsku podršku `Arselor Mitala`, četvrtu godinu organizuje `Kamp dječijih osmijeha` na Kozari, s ciljem doprinosa razvoju turističke ponude", rekla je izvršni direktor Udruženja Murisa Marić.

Ona je pojasnila da se u kampu primjenjuju novi oblici i metode učenja do kojih učenici dolaze u direktnom kontaktu sa prirodom i u interakciji različitih aktivnosti.

Sa djecom će raditi osam voditelja radionica, osam volontera DON-a i pet učitelja, te deset volontera iz deset država svijeta u kojima posluje kompanija "ArselorMital".

Prema predviđenom programu, volonteri iz ove kompanije će učesnicima kampa predstavljati zemlje odakle dolaze - SAD, Meksiko, Brazil, Njemačka, Ukrajina, Argentina, Makedonija, Rusije, Egipat i Španija.

U ovogodišenjem kampu učestvuju učenici osnovnih škola "Desanka Makimović" iz Prijedora, "Vuk Karadžić" iz Omarske, "Kozarac", "Mladen Stojanović" iz Ljubije i "Petar Petrović Njegoš" iz Busnova.