latinica  ћирилица
15/04/2015 |  08:20 | Autor: SRNA

Dvodnevna sjednica VSTS-a

Informacijom o aktivnostima predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog savjeta /VSTS/ BiH Milana Tegeltije danas će započeti dvodnevna sjednica ove pravosudne institucije.
Milan Tegeltija - Foto: SRNA
Milan TegeltijaFoto: SRNA

Nakon toga, direktor Sekretarijata VSTS-a Admir Suljagić podnijeće informacije o angažmanu dodatnog osoblja u ciljnim sudovima Projekta unapređenja efikasnosti pravosuđa, o formiranju radne grupe za razmatranje pitanja sukoba interesa nosilaca pravosudnih funkcija, kao i sa sastanka održanog povodom završne revizije za 2014. godinu.

Predviđeno je da se članovima Savjeta obrati ambasador Velike Britanije u BiH Edvard Ferguson, nakon čega će sjednica biti nastavljena razmatranjem Nacrta godišnjeg izvještaja VSTS-a za 2014. godinu.

Danas će biti utvrđivan i prijedlog liste kandidata za sudiju Ustavnog suda Republike Srpske i parametre za pripremu budžetskih smjernica za sudove i tužilaštva, te odlučivati o žalbi na prvostepeno rješenje po zahtjevu za slobodan pristup informacijama.

Savjet će sutra razmatrati izvještaje o radu okružnih tužilaštava u Banjaluci i Bijeljini, Specijalnog tužilaštva Republike Srpske i kantonalnih tužilaštava u Sarajevu, Mostaru i Tuzli.

Ovo će biti prva sjednica otvorena za javnost nakon stupanja na snagu izmjena i dopune Poslovnika VSTS-a.

Sjednice će se moći pratiti putem videolinka u posebnoj prostoriji VSTS-a, uz obaveznu najavu dolaska najkasnije 48 časova prije održavanja.