latinica  ћирилица
15/04/2015 |  11:31 | Autor: B92

Rozberg: Nemam namjeru da se mirim sa Hamiltonom

Vozač Mercedesa Niko Rozberg rekao je da nema potrebu da razgovara sa timskim kolegom Luisom Hamiltonom i obećao da će ga pobijediti na narednoj trci šampionata Formule 1.

Britanac i NIjemac imaju razmirice još od početka prošle sezone, a iako se činilo da su sve to ostavili iza sebe, na Velikoj nagradi Kine je došlo do novog sukoba.

Hamilton je slavio na toj trci, ispred timskog kolege, koji nijednog trenutka nije ni bio blizu prilike da ga napadne, ali je na konferenciji za medije optužio aktuelnog šampiona da ga je usporavao i tako mu upropastio trku.

"Niko nije ni pokušao. Rekli su mi da je možda zadovoljan drugim mjestom, a ja sam odgovorio da je to razlika između nas, jer ja uvijek želim da pobijedim. A ja bih u takvoj situaciji udario sve da mogu da ga preteknem ili bih ga jurio tri kruga. On nije bio dovoljno brz, a ja želim da me rival izazove i da me pritiska ako već ima dobar ritam. I ako ne mogu da se odbranim, ostaću bez pobjede", naglasio je Hamilton.

Rozberg je sada odgovorio, istakavši da su Hamiltonove riječi nebitne i da nema namjeru da se miri sa njim, iako su ranije bili dobri prijatelji.

"Opet krećemo od nule. Luis može da vozi kako želi, to je na njemu. Meni je to potpuno nebitno. Moram da pokušam da se vratim na pravi put i napravim niz kao prošle godine. Priznajem, bio sam bijesan kada sam sjedio pored njega na konferenciji poslije podijuma. Ponekad su odnosi između nas dobri, ponekad loši. Sada je ponovo teška situacija, ali ne vidim razlog za diskusiju. Neće biti velikih promjena u našem odnosu. Preokrenuću situaciju za nekoliko dana i pobijediću Luisa. Јoš jedna dvostruka pobjeda Mercedesa mi odgovara, ali ovoga puta želim da čujem njemačku himnu", istakao je Rozberg.

Naredna trka ovogodišnjeg šampionata Formule 1 vozi se u nedelju za Veliku nagradu Bahreina.