latinica  ћирилица
15/04/2015 |  11:41 | Autor: TANЈUG

Bufon: Dobro mi ide, ne idem još u penziju

Golman Јuventusa Đanluiđi Bufon poručio je da nema namjeru da završi karijeru, jer osjeća da je i dalje u vrhunskoj formi, prenosi Rojters.

"Igrač se povlači onda kada osjeti da više nije onaj stari na terenu", rekao je 37- godišnji Bufon poslije pobjede Јuventusa protiv Monaka 1:0 u prvoj utakmici četvtrtfinala Lige šampiona.

On je dodao da bi bila šteta ukoliko bi se sada povukao.

"Nastaviću da igram dok god mi dobro ide. Zašto se oprostiti od fudbala, ako igraš dobro", retorički je zapitao Bufon i dodao da će se na prvi znak slabosti povući iz fudbala.

Bufon koji je pomogao Јuventusu da osvoji tri uzastopne titule prvaka Italije, a i dalje je prvi golman italijanskog nacionalnog tima, imao je u utorak tri sjajne odbrane kojima je spriječio Monako da dođe do gola u gostima.

Bufon je 2001. godine iz Parme stigao u Јuventus i ostao i 2006. kada je klub zbog skandala sa namještanjem rezultata u aferi "Kalčopoli" izbačen u Seriju B.

Za reprezentaciju Italije odigrao je rekordnih 147 utakmica i bio jedan od najzaslužnijih za osvajanje titule prvaka svijeta u Njemačkoj 2006. godine.