latinica  ћирилица
15/04/2015 |  14:43 | Autor: Mondo

Borac m:tel protiv "Lige 4"

Rukometni klub Borac m:tel odbacio je ideju da se umjesto finala plej-ofa rukometnog prvenstva Bosne i Hercegovine, kako je predviđeno na početku sezone, uvede "Liga 4".

Naime, nagađa se da će na sjednici Izvršnog odbora Rukometnog saveza BiH čelnici Vogošće i Čelika predložiti odigravanje "Lige 4" umjesto na početku sezone dogovorenog finala plej-ofa po kojem bi na megdan Banjalučanima, kao učesnicima SEHA lige, izišao najbolji tim u ligaškom dijelu takmičenja.

Međutim, prema izjavi Vladimira Brankovića, člana Uprave Borca m:tel u "Glasu Srpske", crveno-plavi će se na sjednici založiti da ostane dogovoreni pravilnik s početka sezone.

"Bilo bi neozbiljno da se sada mijenjaju pravila, pogotovo što 'Liga 4' osim dodatnih troškova klubova ne bi donijela ništa dobro. Јasno je svima da je Borac najkvalitetniji u BiH bez obzira na sistem takmičenja, ali nam ne odgovara da igramo još šest utakmica. Založićemo se da ostanu važeća pravila s početka sezone", rekao je Branković.

Sličnog mišljenja je i predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske i IO RS BiH Zdravko Miličević, koji je naglasio da će svi delegati iz Srpske poštovati prijedlog rukovodstva Borca.

"Prijedlog Borca je da pravila ostanu važeća i mi ćemo ga podržati jer smatram da je to najbolje rješenje. Nije dobro u ovom trenutku mijenjati propozicije", rekao je Miličević.

U ligaškom dijelu šampionata BiH, tri kola prije kraja, lider na tabeli je Izviđač iz Ljubuškog sa četiri boda prednosti ispred drugoplasirane Vogošće. Na trećem mjestu je zenički Čelik, a na četvrtoj poziciji je Derventa.