latinica  ћирилица
15/04/2015 |  16:31 | Autor: B92

Đoković opet najbolji sportista svijeta (VIDEO)

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković po drugi put u karijeri je osvojio nagradu Laureus za najboljeg sportistu na svijetu, objavljeno je na ceremoniji u Šangaju.

Đoković je Laureus nagradu za 2014. godinu zaslužio trijumfom na Vimbldonu, pobjedama na još šest turnira i povratku na prvo mjesto na ATP listi.

Đoković je prije tri godine osvojio svoj prvi Laureus, a sada je slavio u još jačoj konkurenciji. Pored Novaka, za nagradu su bili nominovani i najbolji fudbaler svijeta Kristijano Ronaldo, šampion Formule 1 Luis Hamilton, svjetski rekorder u skoku motkom Francuz Reno Lavileni, šampion kraljevske klase Moto GP šampionata Mark Markes, kao i prvi golfer svijeta Rori Mekilroj.

Zbog obaveza na Mastersu u Monte Karlu, Novak nije mogao da prisustvuje ceremoniji u Kinu, na kojoj je poznati glumac Bil Mari objavio da je baš on najbolji sportista za 2014. godinu.

Za najbolju sportistkinju proglašena je atletičarka Genzebe Dibaba iz Etiopije, koja je prošle godine osvojila zlato na Svjetskom dvoranskom prvenstvu na 3.000 metara.

Očekivano, trofej za najbolji tim pripao je njemačkoj fudbalskoj reprezentaciji, koja je trijumfovala na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Trofej za proboj godine dobio je vozač Red Bula Danijel Rikardo, koji je prošle godine ostvario tri pobjede u Formuli 1, iza sebe ostavivši timskog kolegu Sebastijana Fetela.

Nagrada za posebno dostignuće pripala je bivšoj kineskoj teniserki Li Na, koja je slavila na Australijan Opena i potom objavila povlačenje.