latinica  ћирилица
15/04/2015 |  20:04 | Autor: B92

MK: Monfis kroz taj-brejkove do Rodžera

Francuski teniser Gael Monfis plasirao se u treće kolo mastersa u Monte Karlu, gdje će igrati sa drugim teniserom svijeta Rodžerom Federerom.

Јedan od najharizmatičnijih igrača na Turu stigao je do naredne runde poslije borbe od skoro dva sata sa Ukrajincem Aleksandrom Dolgopolovim – 7:6(5), 7:6(6).

Odluka je pala u dva taj-brejka, iako je viđeno po nekoliko brejkova na obje strane. Najprije je Dolgopolov bio u situaciji da servira za vođstvo (5:4), ali je Monfis uspio da uzvrati i stigne do prednosti.

I u drugom dijelu igre Francuz je bio taj koji je prvi stizao do brejka prednosti, ali je Ukrajinac oba puta, pri rezultatu 3:2 i 4:3, uspijevao da napravi ekspresan ribrejk – da bi zatim Monfis spasio i set loptu prije ulaska u 13. gem.

Imao je Dolgopolov šansu da odvede u treći set, ali je Monfis uspio da se vrati i poslije pet tri osvoji drugi taj-brejk – 8:6.

Dosta manje uzbuđenja viđeno je u duelu, još jednog Francuza, Žoa-Vilfrida Conge i Davida Gofana iz Belgije, pošto su Congi bili potrebna dva brejka za konačni trijumf.

Prvim je stigao do prilike da servisima dođe do vođstva u setovima, što je i učinio, da bi drugi dio igre, poslije velike borbe, otvorio novim oduzetim servisom i sačuvao prednost do kraja.

Conga će u narednom kolu igrati protiv Marina Čilića iz Hrvatske, dok će se Miloš Raonić, koji je takođe u dva seta porazio Žoaa Souzu i Brazila (6:3, 7:6(4)), sastati sa veteranom Tomije Robredom iz Španije.