latinica  ћирилица
15/04/2015 |  21:28 | Autor: RTRS

Kup BiH: Borac - Široki 0:0

Prvi od dva duela Borca i Širokog Brijega u okviru polufinala Kupa BiH koji je igran na Gradskom stadionu u Banjaluci završen je bez pogodaka.

Drugi polufinalni duel, odigran na Otoci između Olimpika i Zrinjskog takođe je završena bez golova (0:0).

Iako je utakmica odigrana na "Gradskom stadionu" u Banja Luci obilovala prilikama, koje su se uglavnom dešavale iz prekida, mreže su nisu zatresle.

Konkretniji su u prvom poluvremenu bili igrači Vlade Јagodića. U prilici da dovede domaće u vođstvo bio je Bečelić u 18, dok je priliku za goste propustio Ivanković u 22. minutu utakmice. U novoj šansi da domaće dovede u vođstvo bio je Stokić tri munuta kasnije čiji sjajan udarac brani golman gostiju Bilobrk. Posljednja izgledlna šansa u prvom dijelu pripala je igračima Širokog, koji nisu uspjeli da se snađu na odbijenu loptu u petercu Borca.

"Crveno - plavi" su i u nastavku dominirali, sjajan šut Kostića iz slobodnog udarca na početku drugog poluvremena odbranio je golman Širokog.

Јokić nije iskoristio dvije prilike u 61. i 76. minutu utakmice, a do kraja susreta u prilici da dovedu Borac do prednosti bili su Radinović i Јović.

Revanš utakmice u Širokom Brijegu i Mostaru na rasporedu su 29. aprila.

Polufinale Kupa BiH:

Borac - Široki Brijeg (0:0)
Olimpik - Zrinjski (0:0)