latinica  ћирилица
16/04/2015 |  07:06 | Autor: B92

Mejveder: Povlačim se u septembru

Svjetski šampion u velter kategoriji u verzijama WBC i WBA Amerikanac Flojd Mejveder otkrio je da će se u septembru povući iz profesionalnog boksa.
Flojd Mejveder (FOTO: Harry How) - Foto: Getty Images
Flojd Mejveder (FOTO: Harry How)Foto: Getty Images

Ipak, pre povlačenja, popularni "Money" radiće meć karijeri protiv Filipinca Minija Pakjaa, šampiona WBO verzije, drugog maja u Las Vegasu.

"Moj posljednji profesinalni meč biće održan u septembru, jer više ne uživam u boksu kao ranije", rekao je Mejveder poslije treninga.

Mejveder i Pakjao se smatraju dvojicom najboljih boksera svoje generacije, o njihovom okršaju u ringu se pregovaralo duže vrijeme, a očekuje se da će borba u MGM hotelu imati prihod od 250 miliona dolara, po čemu će biti najunosnija u istoriji boksa.

"Naši stilovi su totalno drugačiji. Јa koristim svoju pamet prilikom borbe, svaki potez mi je proračunat, promišljen... S druge strane, on se borio dosta nesmotreno u meču protiv Huana Manuela Markesa. Isti pristup mogao sam da imam i ja, ali onda mi karijera ne bi trajala ovoliko dugo", rekoa je Mejveder, "On je budući član kuće slavnih – ja sam budući član kuće slavnih. Naša borba dolazi na vrhuncu naših karijera i sigruno je da će biti veoma uzbudljiva".

Mejveder je trenutno neporažen u 47 profesionalnih borbi, dok Pakjao ima 57 pobeda i pet poraza.