latinica  ћирилица
16/04/2015 |  07:11 | Autor: RTRS

LE: Sevilja - Zenit, RTRS od 21.05

Fudbaleri Sevilje sastaju se večeras od 21 čas i pet minuta, uz direktan prenos na našoj televiziji, sa ekipom Zenita u prvoj utakmici četvrtfinala Lige Evrope.

Branilac trofeja je u osmini finala eliminisao Viljareal, dok je ruski predstavnik nastup među osam najboljih izborio u duelu sa Torinom.

Večerašnji susret biće repriza četvrtfinala Kupa UEFA iz 2006. godine kada je klub iz Andaluzije slavio na svom ternu sa 4:1, da bi u Sankt Peterburgu remizirao (1:1) i prošao dalje.

Sevilja u posljednjih šest utakmica bilježi četiri pobjede i dva neriješena rezultata, a ruski tim dočekuje nakon remija (2:2) na "Ramon Sančez" stadionu protiv Barselone.

S druge strane, ekipa koju sa klupe predvodi Andre Viljaš Boaš ima identičan učinak u posljednjih šest susreta i suvereno korača ka naslovu prvaka u Rusiji, sa osam bodova više u odnosu na drugoplasirani Krasnodar.

Zenit gostuje španskom predstavniku nakon remija na savom ternu sa Rubinom.

Klub iz Sankt Peterburga u večerašnjem duelu neće moći računati na suspendovane Krišita, Denija, Hulka i Smolnikova, dok će Sevilja slabija za povrijeđenog Beta.

U preostalim susretima četvrtfinala Dinamo će u Kijevu ugostiti Fiorentinu, Briž će na svom terenu dočekati Dnjipro, dok Napoli gostuje Volfsburgu.

Sve utakmice četvrtfinala Lige Evrope počinju u 21 čas i pet minuta.

Raspored utakmica četvrtfinala Lige Evrope:

Sevilja - Zenit (21.05, RTRS)
Dinamo Kijev - Fiorentina (21.05)
Briž - Dnjipro (21.05)
Volfsburg - Napoli (21.05)