latinica  ћирилица
16/04/2015 |  08:29 | Autor: TANЈUG

Grčka kupuje ruske rakete za S-300

Grčka pregovara sa Rusijom o kupovini raketa za svoj protivraketni sistem S-300 ruske proizvodnje i o njegovom održavanju, javila je ruska agencija RIA.
Ruski raketni sistemi - Foto: Beta/AP
Ruski raketni sistemiFoto: Beta/AP

Ograničavamo se na zamjeni raketa (za sisteme). Postoje pregovori između Rusije i Grčke o održavanju sistema kao i kupovini novih raketa za sistem S-300", rekao je grčki ministar odbrane Panos Kamenos koji je u Moskvi na konferenciji o bezbjednosti, navodi ruska agencija."Ograničavamo se na zamjeni raketa (za sisteme). Postoje pregovori između Rusije i Grčke o održavanju sistema kao i kupovini novih raketa za sistem S-300", rekao je grčki ministar odbrane Panos Kamenos koji je u Moskvi na konferenciji o bezbjednosti, navodi ruska agencija.

Rojters dodaje da je grčko ministarstvo odbrane kasnije tokom dana navelo u saopštenju da je ministar Kamenos rekao da će biti nastavljeni postojeći programi odbrambene saradnje dvije zemlje.

"Postojeći programi biće nastavljeni", navodi ministar u saopštenju ministarstva bez navođenja više detalja.

Iako je Grčka članica NATO, ova evropska zemlje posjeduje protivraketni sistem S-300 ruske proizvodnje još iz kasnih 90-ih godina prošlog vijeka.