latinica  ћирилица
16/04/2015 |  12:37 | Autor: SRNA

Ministarstvo prosvjete i kulture: Konkurs za studentske projekte

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske raspisalo je danas konkurs za sufinansiranje programa i projekata studentskih organizacija visokoškolskih ustanova za 2015. godinu, za šta je budžetom planirano 150.000 KM.
Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske - Foto: RTRS
Ministarstvo prosvjete i kulture Republike SrpskeFoto: RTRS

Iz Ministarstva prosvjete i kulture Srpske saopšteno je da će ove godine sufinansirati programe iz oblasti studentskog organizovanja, međunarodne saradnje, organizacije međunarodnih studentskih skupova i susreta, uključivanja u međunarodne studentske asocijacije i učešća u zajedničkim aktivnostima.

Konkurs za sufinansiranje programa i projekata studentskih organizacija visokoškolskih ustanova odnosi se i na sufinasiranje posjeta međunarodnim studentskim skupovima i susretima, stručne programe, tribine i predavanja, naučno-stručne radove, projekte i elaborate od interesa za sistem visokoškolskog obrazovanja.

Osim toga, konkurs se odnosi i na sportske i kulturne aktivnosti i edukacije, studentske medije i ostale projekte koji doprinose unapređenju studentskog rada i organizovanja, studentskog standarda, zastupanju interesa i prava studenata.

Pravo podnošenja prijave na konkurs imaju studentska predstavnička tijela, studentske organizacije registrovane kod nadležnih organa u skladu sa važećim zakonskim propisima i asocijacije studentskih organizacija.

Komisija za izbor programa ili projekata izvršiće vrednovanje i rangiranje prijavljenih programa i projekata, na osnovu opštih kriterijuma i bodovne skale za ocjenjivanje - utvrđenih Pravilnikom o sufinansiranju programa i projekata studentskih organizacija.

Programi i projekti će biti finansirani maksimalno do 80 odsto njihove ukupne vrijednosti, a rok za podnošenje prijava je 30 dana od dana objavljivanja konkursa.

Јavni konkurs za sufinansiranje programa i projekata studentskih organizacija visokoškolskih ustanova za 2015. godinu dostupan je na portalu Vlade Republike Srpske - stranica Ministarstva prosvjete i kulture.

Iz resornog ministarstva ističu da se neblagovremene i nepotpune prijave neće razmatrati.