latinica  ћирилица
16/04/2015 |  12:39 | Autor: RTRS

Barsa, Real, Јunajted, PSŽ, Siti, LA Galaksi na jednom turniru

Na tlu Australije, Kine i Sjedinjenih Američkih Država od 18. jula igraće se veliki Internacionalni kup šampiona, na kojem će se takmičiti najbolje fudbalske ekipe svijeta.

U borbu za pehar nezvaničnog prvaka svijeta u ljetnjem periodu boriće se: Barselona, Real Madrid, Mančester junajted, Mančester siti, Čelsi, Pari Sen Žermen, Roma, Fiorentina, Porto, meksička Amerika, američki kluba LA Galaksi, Njujork Red Buls i San Hoze, kao i još tri tima koja će biti naknado određena, prenio je portal "mozzartsport".

Novost je da je učešće na svojevrsnom turniru šampiona potvrdila Barselona, koja se nije pojavila na prethodna dva izdanja ovog takmičenja, koje će se, kao i lane, igrati u pauzi između dve sezone. S tim što će se za razliku od minulih godina proširiti na tri kontinenta: Sjevernu Ameriku, Australiju i Aziju.

Za sada je poznato 13 učesnika i već se zna da turnir u Melburnu 18. jula otvaraju Real Madrid i Roma. Na istom stadionu, namenjenom za kriket, koji može da primi čak 100.000 gledalaca srešće se još Mančester siti - Roma (21. jul) i Real Madrid - Mančester siti (24. jul)

Paralelno za tim utakmicama igraće se vrhunski fudbal na još dva kraja svijeta. Posebno interesantno biće na teritoriji Sjedinjenih Američkih Država, jer će pažnju tamošnjih navijača najviše privući domaći klubovi, a posebno atraktivne biće utakmice aktuelnog prvaka MLS lige Los Anđeles Galaksija, koji će od ljeta biti jači za sadašnjeg kapitena Liverpula Stivena DŽerarda.

Naravno, činjenica da na ovakve turnire treneri vode mahom najjače sastave znači da ćemo gledati sve zvijezde branioca titule Mančester junajteda, najbolje igrače Čelsija, biće to prilika i da Zlatan Ibrahimović prvi put u ovakvom okruženju demonstrira vještinu, a ništa manje neće biti interesantni ni dueli Fiorentine, Porta, pa čak i meksičke Amerike.

Termini utakmica na tlu SAD će tek biti određeni, baš kao i preostala tri kluba učesnika ovog planetarnog događaja (zasad nema nikog iz Bundeslige, a logično je očekivati da to bude Bajern), koji će mečeve igrati na Nacionalnom stadionu u Pekingu (80.000 mjesta).

Prethodni pobjednici Internacionalnog kupa šampiona bili su Real Madrid (2013) i Mančester junajteda, ali već se sad zna da će ovaj biti najglamurozniji i najbrojniji do sad, pošto će učestvovati ukupno 16 ekipa, za razliku od minulih godina kad ih je bilo po osam.