latinica  ћирилица
16/04/2015 |  14:29 | Autor: RTRS

Dodik položio vijenac u Memorijalnom centru Potočari (VIDEO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas je u prisustvu načelnika opštine Srebrenica Ćamila Durakovića položio vijenac stradalim Bošnjacima u Memorijalnom centru Potočari.
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u Potočarima - Foto: RTRS
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u PotočarimaFoto: RTRS

Nakon posjete Potočarima, u zgradi opštine održan je sastanak predsjednika Republike sa Durakovićem i predsjednikom Skupštine opštine Milošem Milovanovićem.

Sastanku je prisustvovao u i ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Stevo Mirjanić i ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić.

Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik, tokom današnje posjete Srebrenici, naglasio je da Vlada Srpske podržava svoje institucije koje djeluju u ovoj opštini, kao i da će nastaviti da kroz "Razvojni program za Srebrenicu" pomaže ovu lokalnu zajednicu u realizaciji razvojnih projekta. 

Tokom razgovora s načelnikom ove opštine, Đamilom Durakovićem o problemu naplate štete za potopljeno zemljišta od strane Hidroelektrane "Bajina Bašta" koja te obaveze ne izmiruje više od dvije decenije, Dodik je predložio da opštine Srebrenica, Višegrad i Rogatica tuže Elektoprivredu Srbije.

Predsjednik Srpske Milorad Dodik odao poštu poginulim srpskim borcima i civilima iz srebreničke opštine (Foto: Srna)

Nakon što je sa Durakovićem položio cvijeće ubijenim Bošnjacima u Potočarima, posjetio Spomen-sobu, i odao poštu poginulim srpskim borcima i civilima iz srebreničke opštine, Dodik je najavio da će Vlada Srpske obezbijediti dio sredstava za obilježavanje godišnjice bošnjačkog stradanja 11. jula i srpskog stradanja na Petrovdan, 12. jula u Srebrenici.