latinica  ћирилица
16/04/2015 |  18:31 | Autor: SRNA

Gavranović-Bivas: Nastaviti saradnju Banjaluke i Modina

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović razgovarao je u Banjaluci sa gradonačelnikom izraelskog grada Modin Haimom Bivasom o nastavku saradnje ova dva prijateljska grada.
Slobodan Gavranović i Haim Bivas - Foto: SRNA
Slobodan Gavranović i Haim BivasFoto: SRNA

Gavranović je istakao da ovo nije prvi susret dva gradonačelnika, te da su do sada već postignuti značajni rezultati u saradnji, kao što je razmjena učenika Gimnazije, te razmjena studenata, ali i posjeta Izraelu i gradu Modin.

"Povodom obilježavanja Dana grada Banjaluka, Bivas će 19. aprila prisustvovati pomenu žrtvama genocida u logoru Јasenovac i njegovom najvećem stratištu Donja Gradina, te ćemo taj događaj zajedno ispratiti u Donjoj Gradini", rekao je Gavranović.

On je izrazio žaljenje što Bivas neće biti u prilici da prisustvuje centralnoj manifestaciji obilježavanja Dana grada Banjaluka i svečanoj akademiji 22. aprila.

Bivas je naveo da je ovo njegova šesta posjeta Banjaluci koja za njega predstavlja najbolji grad i "najtoplije" mjesto u Evropi za ljude iz Izraela.

"Prvi razlog zbog kojeg smo došli je da prisustvujemo pomenu u Donjoj Gradini, ali i da dovedem kolegu gradonačelnika izraelskog grada Lehavim koji je danas potpisao sporazum o saradnji sa opštinom Laktaši zato što vjerujem da naši odnosi i saradnja treba još više da se prodube", rekao je Bivas.

Prema njegovim riječima, ovaj put delegacija Modina ostaje kraće u posjeti Banjaluci, jer se u ponedjeljak obilježava nezavisnost Izraela, tako da se nakon posjete Donjoj Gradini vraćaju u Izrael.