latinica  ћирилица
17/04/2015 |  08:34 | Autor: Agencije

Јezero - Ubijen Zoran Lazić

Marko Nišić (60) ubio je jutros iz pištolja Zorana Lazića (44) u opštini Јezero, saopšteno je iz Okružnog tužilaštva Banjaluka.
Policija Srpske - Foto: ilustracija
Policija SrpskeFoto: ilustracija

Ubistvo se dogodilo oko 3.45 časova u Željezničkoj ulici.

Na licu mjesta nalazi se dežurni tužilac banjalučkog Okružnog tužilaštva Miodrag Bukarica, koji obavlja uviđaj zajedno sa pripadnicima Centra javne bezbjednosti Banjaluka.

Tužilac je naložio da se preduzmu sve potrebne radnje i mjere na rasvjetljavanju krivičnog djela ubistvo, a naložena je i obdukcija ubijenog, koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske.

Portparolka CЈB Banjaluka Marija Markanović rekla je da su u prethodnom periodu pripadnici SЈB Mrkonjić Grad banjalučkom Okružnom tužilaštvu dostavili izvještaj protiv Zorana Lazića za nasilje u porodici i oštećenje tuđe stvari, u kojima se kao motiv izvršenja pojavljuje emotivna veza između njega i kćerke Marka Nišića.

Markanovićeva je rekla da su pripadnici SЈB Mrkonjić Grad odmah po zaprimljenoj prijavi preduzeli mjere i radnje da bi pronašli Lazića.

- Policija je odmah organizovala pretragu terena i provjeravana su sva mjesta za koje su postojala saznanja da se osumnjičeni Z.L. krije, a povremeno je vršen obilazak porodične kuće M.N. - rekla je Markanovićeva, naglašavajući da je o svemu obaviješteno nadležno Okružno tužilaštvo.

Ona je dodala da su izvještaji nadležnom tužilaštvu protiv Lazića podneseni i za krivična djela teška tjelesna povreda i oštećenje tuđe stvari.

Ubijeni Lazić je iz Sarajeva.