latinica  ћирилица
17/04/2015 |  10:07 | Autor: B92

Raonić: Nemam crnogorsko korijenje

Kanadski teniser Miloš Raonić rekao je mu je krajnji cilj da postane najbolji teniser svijeta, ali da prethodno mora još da napreduje.

"Želim da dajem sve od sebe i da napredujem. To i činim, još nisam pokazao svoj puni potencijal. Osim bekenda i kretanja, mislim da je najveće poboljšanje to što sebe i svoju igru poznajem bolje, znam bolje da se izborim sa određenim situacijama i da izaberem pravi udarac", kaže kanadski teniser rođen u Podgorici.

Do sada je svoje jedino Grend slem polufinale Raonić igrao na Vimbldonu prošle sezone, a tada je bolji bio Federer.

"Vimbldon tjera da razmišljate o prestižu i o istoriji. Moj uzor je Pit Sampras – imam snimljene sve njegove najvažnije mečeve, ali nisam mogao da vjerujem očima kada sam ponovo gledao vimbldonsko finale sa Rafterom 2000. godine".

Sampras je osvojio 14 Grend slem titula, a Raonić želi da i on osjeti kako je uzeti najveći trofej.

"Moj cilj jeste da osvajam Slemove i da postanem broj jedan. To je bio cilj još od početka rada sa Pjatijem i Ljubičićem. Zbog toga radim, ali moram prvo da podignem nivo svoje igre, a onda i da ga održavam u dužem periodu", kaže trenutno šesti teniser svijeta.

Miloš je rođen u Podgorici, ali vrlo rano je otišao u Kanadu.

"Kanada je mojim roditeljima dala šansu da nama, svojim sinovima obezbijede brojne mogućnosti. To sam shatio kada sam odrastao i kada sam počinjao da putujem. Obećao sam im da ću poslije tenisa diplomirati kao moja dva brata koja su se vratila u Podgoricu. Rođen sam tamo, ali nemam korjenje tamo – otišao sam kada mi je bilo tri godine", zaključio je 24-godišnji Raonić za "Gazetu delo sport".