latinica  ћирилица
17/04/2015 |  10:51 | Autor: TANЈUG

Bajernov ljekar podnio ostavku zbog otpužbi za poraz od Porta

Dugogodišnji ljekar njemačkog bundesligaša Bajerna Hans Vilhelm Miler Volfart podnio je ostavku, pošto je medicinski tim okrivljen za poraz protiv Porta od 3:1 u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona.

Miler Volfart koji je glavni ljekar Bajerna od 1977. godine, u karijeri je liječio mnoge vrhunske sportiste, među kojima i aktuelnog svetskog rekordera i olimpijskog šampiona u sprintu Јamajčanina Useina Bolta.

On je bio i ljekar njemačke reprezentacije.

Volfart je u saopštenju naglasio da je "odnos povjerenja trajno poremećen".

Bajern posljednjih nedjelja ima problema sa povredama ključnih igrača Bastijana Švajnštajgera, Franka Riberija, Arjena Robena i Davida Alebe, koji nisu igrali u porazu protiv Porta.

Odnos Volfarta sa trenerom Pepom Gvardiolom, koji je klupu Bajerna preuzeo 2014, napeti su otkako je Tijago Alkantara poslat na terapiju u Barselonu, bez konsultacije Bajernovog ljekara.

Bajern, koji u Bundesligi vodi na tabeli sa deset bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani tim, u narednom meču sastaje se sa Borusijom iz Dortmunda u polufinalu Kupa Njemačke, a sljedeće nedelje u Minhenu treba da nadoknadi rezultatski deficit protiv Porta u revanš meču Lige šampiona.