latinica  ћирилица
17/04/2015 |  12:26 | Autor: B92

"Najki" pred potpisivanjem istorijskog ugovora sa NBA ligom

Američki proizvođač sportske opreme "Najki" blizu je potpisivanja ugovora sa NBA ligom oko sponzorsta za dresove timova, prenosi "Sports Business Daily".

Kako se dalje navodi, najbolja košarkaška liga na svijetu i "Najki" već su postigli načelan dogovor,a preostalo je da se usaglase još pojedini detalji kako bi se cijela priča finalizovala.

"Najki" bi se ovim ugovorom revanšio velikom rivalu – "Adidasu", koji je početkom godine potpisao najunosniji sponzorski ugovor u istoriji sporta sa Mančester junajtedom – vrijedan 750 miliona funti.

Međutim, novi ugovor ne bi stupio na snagu sve do sezone 2017/18, kada ističe jedanaestogodišnji ugovor njemačke kompanije, koji je NBA ligi donijeo 400 miliona dolara zarade.

Takođe, po prvi put u istoriji NBA lige logo proizvođača trebalo bi da se nađe na samim dresovima, dok se emblem Adidasa nalazio samo na majicama za zagrevanje. Kada je "Najki" u pitanju na dresovima bi mogao da se nađe i zaštitni "svuš" znak i logo čuvenog brenda najvećeg košarkaša u istoriji planete – njegovog "letećeg veličanstva" – Majkla DŽordana.