latinica  ћирилица
17/04/2015 |  16:37 | Autor: SRNA

Ivanić: Institucije BiH i Srpske zajedno da rješavaju probleme

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je danas da su institucije BiH na raspolaganju Vladi Republike Srpske u pogledu zajedničkog djelovanja u vezi sa namjerom Hrvatske da na lokaciji Trgovska gora, na području opštine Dvor, realizuje projekat odlaganja radioaktivnog otpada.
Mladen Ivanić - Foto: SRNA
Mladen IvanićFoto: SRNA

Komentarišući najavu ministra za prostorno uređenje, građevinastvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenke Golić da resorno ministarstvo ima namjeru da uputi pismo predsjedavajućem Predsjedništva BiH Mladenu Ivaniću i ministru za ekonomske odnose i regionalnu saradnju BiH Mirku Šaroviću u vezi sa odlaganjem radioaktivnog otpada, Ivanić je rekao da on nije adresa za takvu korespondenciju, te da bi to prije trebalo da bude Vlada Hrvatske.

"Mi smo ministarki Pusić ozbiljno stavili do znanja da nije u redu da se takve aktivnosti rade. Јeste da je to u procesu razmatranja mogućih lokacija, ali ništa tamo nije doneseno", rekao je Ivanić novinarima u Brčkom.

On je pozvao institucije Republike Srpske da zajedno sa institucijama BiH rješavaju te probleme, jer je to, kako je ocijenio, zajednički interes i jednog i drugog nivoa.