latinica  ћирилица
17/04/2015 |  23:21 | Autor: RTRS

Brejk Olimpijakosa protiv Barse, Real - Efes 2-0 (VIDEO)

Košarkaši Olimpijakosa napravili su prvi "brejk" u plej-ofu Evrolige, savladavšu Barselonu u gostima sa 76:63 i tako izjednačili na 1-1 u četvrtfinalnoj seriji.

"Crveno-bijeli" iz Pireja su sjajnim šutem za tri poena (13/26) dominirali tokom cijelog meča i na kraju zasluženo slavili.

Najefikasniji u timu Olimpijakosa bio je Printezis sa 22 poena i devet skokova, Spanulis je ubacio 16 poena uz pet asistencija, dok je Mancaris dodao 12 poena.

Kod Barselone, Navaro je ubacio 16 poena, a Ante Tomić imao je "dabl-dabl" sa po 14 poena i skokova.

Dodajmo i to da je ovo jedina izjednačena četvrtfinalna serija nakon prva dva meča plej-ofa Evrolige.

Real je večeras stigao do 2-0 protiv Anadolu Efesa savladavši tim Dušana Ivkovića sa 90:85.

"Kraljevski klub" je riješio prvu dionicu u svoju korist sa 22:16, da bi u nastavku Efes preokrenuo i preko tandema Ertel-Krstić na polvrijeem otišao sa + 8 (45-37). Međutim, Real je u nastavku podigao nivo igre i na kraju zasluženo stigao do 2-0 u četvrtfinalnoj seriji.

Real je do pobjede predvodio Ljulj sa "dabl-dabl" učinkom od 18 poena i 12 asistencija, Fernandez je dodao 15 poena uz sedam asistencija, dok je Rivers ubacio 13 poena.

S druge strane, Ertela je ostvario učinak od 16 poena uz 15 asistencija i šest skokova, Krstić koji je bio najefikasiji sa 23 poena uz šest skokova, dok je Osman postigao 12 poena.

Serije se sada sele u Istanbul, odnosno u Pirej, a na Fajnal-for će se plasirati tim koji prvi stigne do tri pobjede. Po 2-0 imaju još CSKA protiv PAO i Fenerbahče protiv Makabija.

Pred nama su dva dana pauze, a plej-of se nastavlja duelima u Makabi - Fenerbahče i PAO - CSKA u ponedjeljak.