latinica  ћирилица
18/04/2015 |  07:51 | Autor: RTRS

Banja Luka: Održana međunarodna revija "Pro boks Republike Srpske"

U okviru programa održavanja Dana grada Banjaluka u Sportskoj dvorani Borik održana je međunarodna revija profesionalnog boksa pod nazivom "Pro boks Republike Srpske".

Manifestacija su, pored Grada Banjaluka podržali kabinet predsjednika Republike Srpske i Ministarstvo porodice, omladine i sporta.

U čast najvećeg grada Srpske, a povodom obilježavanja godišnjice od oslobođenje od fašizma u Banjaluci je prvi put održana revija profesionalnog boksa.

"Banjaluka je tradicionalno grad sporta, grad boksa. Ova dvorana svjedoči o uspjesima naših boksera, boksera Slavije nekadašnje, boksera Marijana Bereša, evropskog prvaka i zbog toga evo i ovo veče posvećujemo upravo ovo vrsti sporta", rekao je gradonačelnik Banja Luke Slobodan Gavranović.

Banjaluka, a sa njom i Republika Srpska imaju veliki potencijal za razvoj kako individualnih, tako i grupnih sportova. Iako su ovu manifestaciju podržali predsjednik Srpske, Grad Banjaluka i Ministarstvo porodice, omladine i sporta, prema riječima profesionalnih boksera, da bi ovaj sport opstao u okviru Srpske nužno je raditi na trajnijim rješenjima.

"Banjaluka i Republika Srpska imaju veliki izgled, kao i bokserski potencijal da mogu se na međunarodnoj sceni propagirati kroz boks", kazao je predjsednik Profesionalne bokserske federacije Republike Srpske Zdravko Milojević.

Brojna publika koja je imala priliku uživati u kvalitetnim mečevima potvrđuje da boks ima budućnost u Srpskoj, ali i da je rad na poboljšanju uslova za njegov razvoj neophodan.