latinica  ћирилица
18/04/2015 |  10:27 | Autor: Agencije

Priština nije uputila zvaničan zahtjev za Tačijev dolazak

Priština nije uputila zvaničan zahtjev da se Hašimu Tačiju dozvoli da dođe u Beograd 24. aprila na skup o saradnji na zapadnom Balkanu, koji organizuje Omladinski odbor za obrazovanje- rekao je oficir za vezu Vlade Srbije u Prištini Dejan Pavićević.

Priština ima još malo vremena da eventualno zatraži dozvolu za dolazak njenog ministra spoljnih poslova u Beograd, jer je rok za odgovor 72 sata, ne računajući vikende.

Preuzeli smo sve korake da informišemo srpsku stranu o dolasku šefa diplomatije Kosova Hašima Tačija u Beograd, izjavio je njegov zamjenik Petrit Seljimi.

Nevladina organizacija "Omladinski odbor za obrazovanje", koja uz podršku britanske Ambasade u Beogradu organizuje konferenciju Evropske integracije zapadnog Balkana "Zajedno možemo bolje" od 23. do 25. aprila, saopštila je ranije da je Tači potvrdio dolazak u Beograd.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, reagujući na najave Tačijevog dolaska, ranije je izjavio da Tači nema potrebe da dolazi i da bi njegov dolazak značio - jednostranu akciju.

Iz srpskog Tužilaštva i MUP-a Srbije došlo je upozorenje da bi Tačijev dolazak mogao značiti i njegovo hapšenje jer je u Srbiji za njim raspisana potjernica koja je na snazi.