latinica  ћирилица
18/04/2015 |  11:44 | Autor: RTRS

ABA: Partizan - Zvezda, RTRS od 20.55

Košarkaši Partizana dočekuju večeras od 21 čas, uz direktan prenos na našoj televiziji, Crvenu zvezdu u trećem susretu polufinalne serije plej ofa ABA lige.

"Crno-bijeli" će u "Pioniru" biti domaćini u naredna dva sureta sa Crvenom zvezdom, a trenutni rezultat u polufinalu je 1-1.

Trener Partizana Duško Vujošević izjavio je da je će večerašnji duel biti veoma težak, ali da će njegovi igrači dati sve od sebe da povedu sa 2-1.

"Susret ima veliki značaj jer pobjedniku donosi plasman u Evroligu. Poušaćemo da odigramo bolje nego u prethodne dvije utakmice. Znamo Zvezdine kvalitete, izuzetno ih poštujemo, sigurno je da će dati sve od sebe da se rezultatski vrate seriju u svoju korist jer je sada blaga prednost na našoj strani. Utakmica će biti izuzetno teška, ali trudićemo se da damo maksimum i dobijemo meč", rekao je Vujošević na konferenciji za medije u dvorani "Pionir", rekao je trener Partizana Duško Vujošević.

Pred košarkašima Zvezde večeras će biti težak zadatak, smatra trener "creno-bijelih" Dejan Radonjić.

"Svjesni smo da nas očekuje težak zadatak i velika borba. Predstoje nam dva gostovanja, a ambicija je da dođemo do pobjede koje bi nam omogućila da se serija igra do kraja. Pogrešno je da mislimo da je već sada kraj", rekao je Radonjić na konferenciji za medije u hali "Pionir".

Treća utkamica polufinalne serije između Partizana igra se večeras sa početkom u 21 čas.

U drugoj polufinaloj seriji, Cedevita preuzima ulogu domaćina u duelu sa Budućnosti, a Podgoričani vode sa 2-0 i na korak su sdo plasmana u finale plej ofa regionalnog takmičenja.

Susret Cedevita - Budućnost igra se od 18 časova i 30 minuta.

Polufinalne serije igraju se do tri pobjede,a finaliti će, pored prilike da se bore za trofej ABA lige, izboriti i nastup u Evroligi.