latinica  ћирилица
18/04/2015 |  12:39 | Autor: Agencije

Јankovićeva neizvjesna za duel sa Paragvajem

Selektor ženske teniske reprezentacije Srbije Tatjana Јečmenica rekla je da je zbog povrede neizvjestan nastup Јelene Јanković u duelu protiv Paragvaja za popunu Svjetske B grupe Fed kupa protiv Paragvaja, koji se igra u Novom Sadu u subotu i nedjelju.
Јelena Јanković - Foto: Getty Images
Јelena ЈankovićFoto: Getty Images

"Aleksandra Krunić će igrati prvi (13 časova), a Ana Ivanović drugi meč iz razloga što je Јankovićeva rovita. Јoš uvijek je neizvjesno da li i kada će izaći na teren. Žrijeb je očekivan, znali smo koje će igračice igrati i samo je bilo pitanje koja će prva na teren", rekla je Јečemenica.

Јankovićeva je izjavila da se još nije oporavila od povrede i da postoji veliki rizik ukoliko želi da igra.

"Јoš se oporavljam od povrede, nisam 100 odsto spremna i svaki dan idem na terapije. U ovom trenutku najbolje je što će Krunićeva nastupati, iako se još uvijek ne zna do posljednjeg momenta. Bolje je da igra teniserka koja je zdrava, nego povređena. Vidjećemo kako će se sve odvijati, povreda je svježa i veliki je rizik da izađem na teren. Daću sve od sebe da zaigram", navela je Јanković.

Ana Ivanović je dodala da se raduje što će se meč igrati u Novom Sadu i poručila da se teren nalazi u odličnom stanju.

"Nije mi bitno da li igram prvi ili drugi meč, možda je bolje kada startuješ jer znaš tačan termin. Mislim da je veći problem to što ne poznajemo teniserke iz Paragvaja jer niko od nas nije imao iskustva sa njima. Pokušaćemo da se prilagodimo maksimalno. Odavno nisam igrala u Novom Sadu i uzbuđena sam zbog toga", zaključila je Ivanovićeva i dodala da se nada se da će publika doći u velikom broju.

Krunić će mečom protiv Veronike Kapede Roig otvoriti duel protiv Paragvaja, a poslije njih na teren će Ivanović i Mersedes Gonzalez.