latinica  ћирилица
18/04/2015 |  14:47 | Autor: SRNA

Vučić: Presuda protiv Tačija nije ukinuta

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će se država Srbija ponašati u skladu sa činjenicom da presuda protiv Hašima Tačija nije ukinuta.
Aleksandar Vučić - Foto: TANЈUG
Aleksandar VučićFoto: TANЈUG

Vučić je rekao da ga niko iz Brisela nije zvao da interveniše u vezi s eventualnom Tačijevom posjetom Beogradu.

"Presudu Tačiju nismo ukinuli, pa pošto nije ukinuta Srbija će se tako i ponašati, u skladu sa zakonom", rekao je Vučić, odgovarajući na pitanje novinara u Koceljevi, gdje je danas svečano otvorio novoizgrađeni most na državnom putu Šabac-Valjevo, koji se urušio u prošlogodišnjim poplavama.

Nevladina organizacija iz Beograda "Omladinski odbor za obrazovanje" pozvala je Tačija na skup koji organizuje u Beogradu, a pojedini srpski zvaničnici su najavili da će Tači u tom slučaju biti uhapšen.

Pojedini mediji su prenijeli da je bilo intervencija iz Brisela da se Tači ne hapsi, te da mu se omogući učešće na konferenciji u Beogradu.

Povodom jučerašnjeg kvara na motoru vladinog aviona za vrijeme dok je njime putovao za Vatikan predsjednik Srbije Tomislav Nikolić, Vučić je rekao da se o kupovini novog aviona za potrebe državnog rukovodstva Srbije ne razmišlja jer za to nema novca.

"Ne, u ovom trenutku nemamo ni pravo ni novac da kupujemo avion, a ako hoćete i ne dam pare", rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara.

On je objasnio da će o tome moći da se razmišlja kad budu povećane plate u javnom sektoru i penzije, ističući da bi takav avion koštao oko milijardu dinara.

"Mi tu milijardu dinara nemamo, ako avion radi, radi, ako ne radi, naći ćemo neki drugi način da putujemo", rekao je Vučić.