latinica  ћирилица
18/04/2015 |  15:41 | Autor: SRNA

Kump pobjednik prve etape biciklističke trke Beograd - Banjaluka

Takmičar slovenačkog kluba "Adria mobil" Marko Kump pobjednik je prve etape tradicionalne međunarodne biciklističke trke Beograd - Banjaluka, koji je na cilj u Brčko, prevalivši put od oko 170 kilometara, stigao za tri sata 58 minuta i 17 sekundi.
Marko Kump, pobjednik međunarodne biciklističke trke - Foto: arhiv
Marko Kump, pobjednik međunarodne biciklističke trkeFoto: arhiv

"Nažalost, od samog starta, pa sve do Brčkog, vrijeme nam nije bilo naklonjeno. Pratila nas je kiša i duvao je prilično hladan vjetar koji je onemogućavao bržu vožnju", izjavio je novinarima Kump, pošto mu je uručen pobjednički pehar.

Drugo i treće mjesto osvojili su biciklisti nacionalnog tima Grčke Šaralamos Kastratas i Polhronis Tartakis.

Organizator ove sportske manifestacije Vladimir Kuvelja rekao je da je, uprkos lošim vremenskim uslovima, zadovoljan kako je završena prva etapa ove devete po redu međunarodne biciklističke trke koja je jutros startovala iz Beograda.

"Oko 170 biciklista iz više zemalja, koliko ih je krenulo iz Beograda, vozili su prosječnom brzinom od oko 43 kilometra na sat", rekao je Kuvelja.

Prema njegovim riječima, druga etapa devete međunarodne biciklističke trke Beograd - Banjaluka startovaće sutra ujutro u Tesliću, gdje će se učesnicima prve etape pridružiti još tridesetak takmičara.

Ova trka, čiji su organizatori biciklistički klubovi "BSK" iz Banjaluke i "Partizan" iz Beograda, uvrštena je u kalendar Svjetske biciklističke federacije i boduje se za Svjetsku rang listu, a osvojeni bodovi knjiže se i za kvalifikacionu olimpijsku normu.