latinica  ћирилица
18/04/2015 |  18:03 | Autor: Agencije

F1: Reno sprema konkurentne motore Red Bulu i Toro Rosu

Francuska kompanija Reno saopštila je da su joj potrebne još dvije trke u Formuli 1 kako bi obezbijedila konkurentan motor ekipama Red Bul i Toro Roso.

Na prošlonedjeljnoj trci za Veliku nagradu Kine vozač Red Bula Danil Kvjat i Maks Verštapen iz ekipe Toro Roso imali su problema sa motorima i nisu završili trku, zbog čega se Reno našao pod velikim pritiskom.

"Imali smo loš dan na poslu u Kini, a posljedice su svima teško pale. Nikada nije dobro izazivati probleme ekipama i vozačima", rekao je tehnički direktor Rob Vajt.

U prvoj ovosezonskoj trci u Australiji vozač Red Bula Danijel Rikardo osvojio je šesto mjesto, a Kvjat nije osvojio bodove, što je ispod očekivanja Red Bula, posebno jer je Rikardo prošle sezone pobijedio u tri trke.

Sebastijan Fetel iz Red Bula je pobijedio u trci u Maleziji, a za jedan krug obišao je vozače Red Bula.

Vlasnik Red Bula Ditrih Matešic zapretio je poslije te trke da će se ekipa povući iz Formule 1 ako Reno ne obezbijedi konkurentne motore.

Poslije tri trke u šampionatu Red Bul je peti na tabeli u konkurenciji konstruktora sa 13 bodova, a Toro Roso na šestom mjestu ima bod manje. Prvi je Mercedes sa 119 bodova.

Naredna trka u šampionatu Formule 1 voziće se sutra od 17 časova u Manami za Veliku nagradu Bahreina.

Vajt je rekao da ne očekuje da će ekipe imati problema u Bahreinu, niti u Španiji 10. maja.

"Nadam se da ćemo biti u dobroj situaciji za trku u Monaku, gdje će biti važno za francuskog proizvođača da dobro obavi posao", rekao je Vajt.