latinica  ћирилица
20/04/2015 |  08:14 | Autor: SRNA

Mraz i smanjena vidljivost u nizinama, poledica u višim predjelima

Na putevima u nižim krajevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH jutros ima mraza i mjestimično je smanjena vidljivost, dok je u višim predjelima moguća poledica, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.
Mraz - Foto: RTRS
MrazFoto: RTRS

Odroni su mogući na putnim pravcima Karanovac - Kneževo - Ugar, Banjaluka - Crna Rijeka - Јajce, Banjaluka - Teslić, Mrkonjić Grad - Crna Rijeka, Šipovo - Strojice, Sastavci - Ustiprača - Višegrad - Vardište, Brodar - Rudo i Ustiprača - Kopači, Brod na Drini - Dobro Polje, Kula - Trnovo, Lapišnica - Prača i Podromanija - Sastavci.

Učestali su odroni i na putevima Tuzla - Bijeljina, Bugojno - Novi Travnik, Sarajevo - Foča, Bihać - Bosanska Krupa, Јablanica - Prozor.

Zbog izgradnje autoputeva Banjaluka - Doboj izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Klašnice jedan - Prnjavor, te dionicama magistralnog puta Šešlije - Јohovac i Јohovac - Rudanka.

Više puta u toku dana dolaziće do obustave saobraćaja na dionici magistralnog puta Brod na Drini - Šćepan Polje, prema granici sa Crnom Gorom, na kojoj se vrši sanacija oštećenja. Obustave neće trajatu duže od 30 minuta.

Iz AMS podsjećaju da je na ovoj dionici na snazi zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 12 tona i vozila čija dužina prelazi osam metara.

Zbog radova na magistralnom putu Nevesinje - Mostar, na dionici od entitetske granice prema Nevesinju jedan, na snazi su privremene obustave saobraćaja u trajanju od 10 minuta.

Otežano, jednom kolovoznom trakom saobraća se u mjestu Vrbanja na dionici magistralnog puta Banjaluka - Čelinac.

Zbog klizišta jednom trakom vozila saobraćaju na dionici magistralnog puta Karanovac - Ugar, u mjestu Bočac, te regionalnim putevima Ukrina - Gornja Vijaka i Karanovac - Mitrović.

Zbog klizišta potpuno je obustavljen saobraćaj na regionalnim putevima Priboj - Teočak - Sapna, dionica Goduš - Rastošnica, te Tuzla - Dokanj - Šibošnica, na dionici Lovački dom - Šibošnica.

Povremene polučasove obustave saobraćaja zbog deminiranja biće na snazi na regionalnom putu od Ševarlija prema Pridjelu Gornjem, na području grada Doboja, od 8.00 do 16.00 časova, te na putnom pravcu Polje - Podnovlje, na lokalitetu Gornji Božinovci pet, od 9.00 do 15.00 časova.

Do povremenih polučasovnih obustava saobraćaja dolaziće na magistralnom putu Sarajevo - Olovi u mjestu Srednje od 8.00 do 15.00 časova i na regionalnom putu Hadžići - Igman, lokacija Crvene stijene, od 8.00 do 16.00 časova.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja pri prelasku granice.

Iz AMS podsjećaju na da je u upotrebi poseban broj "vozačke solidarnosti" 066/823-000 na koji vozači mogu da pošalju SMS poruku i obavijeste dežurne radnike Informativno-dispečerskog centra Saveza o vanrednim zastojima, saobraćajnim nezgodama ili drugim problemima na putu.