latinica  ћирилица
20/04/2015 |  10:45 | Autor: Agencije

"SR Tehniks" seli poslove u Srbiju

Јedna od najvećih svjetskih kompanija za održavanje, popravku i remont putničkih aviona seli svoju administraciju iz Ciriha u Beograd.

Direktor “SR Tehniks Servises Srbia“ Marko Aspesi u intervjuu za portal Tango otkriva da je kompanija izabrala baš Srbiju zbog toga što Srbijaa postaje sve atraktivnija međunarodnim kompanijama.

“Srbija je geografski dobro locirana. Beograd je dinamičan i atraktivan grad sa dobro obrazovanom, visoko kvalifikovanom i vrijednom radnom snagom. Pitanje koje smo postavili je: Da li je neko drugo mjesto prikladnije za naše potrebe. Јasan odgovor je bio: Ne“, kaže Aspesi.

U narednih godinu dana planirano je preseljenje 250 pozicija koje se odnose na poslovne funkcije i procese, a koji se trenutno obavljaju u Cirihu.

Aspesi napominje da bi radnici koje traže trebalo da posjeduju iskustvo u poslovnim administrativnim procesima, prije nego u vazduhoplovstvu.

"Iskustvo ili strast prema vazduhoplovstvu i vazduhoplovnoj industriji svakako će biti plus. Za neka mjesta, to će biti i neophodno. Preciznije, tip potencijalnih zaposlenih koji nas najviše interesuje su ambiciozni profesionalci koji žele da grade svoju karijeru u sve većoj međunarodnoj kompaniji“, rekao je.

Prema njegovim riječima, kompanija će zaposlenima omogućiti i obuku tokom rada, ako bude trebalo i Švajcarskoj.