latinica  ћирилица
20/04/2015 |  13:49 | Autor: RTRS

Održana završnica rukometnog turnira Malih olimpijskih igara

Proteklog vikenda u Bijeljini je održano republičko srednjoškolsko takmičenje u rukometu.

Na takmičenju je učestvovalo 11 ekipa koje su plasman na republičko takmičenje ostvarile kao najbolje u svojim sredinama.

U ženskoj konkurenciji ulogu favorita opravdale su rukometašice Srednjoškolskog centra 27. Јanuar iz Rogatice, dok je kod muškaraca ekipa Centra srednjih škola Petar Kočić iz Srpca osvojila zlatnu medalju.

Rogatičanke su u finalu bile ubjedljivo bolje od Gimnazije Filip Višnjić iz Bijeljine, slavivši sa 10 golova razlike. Bronzanu medalju osvojila je ekipa Ugostiteljsko-ekonomske škole iz Prijedora savladavši nakon boljeg izvođenja sedmeraca Srednjoškolski centar “Nikola Tesla“ iz Broda sa 15:14.

Najbolji golman turnira je Marija Gligorević iz Prijedora, najefikasnija je bila Aleksandra Bogdanović iz Bijeljine, dok je za najbolju igračicu proglašena Dejana Kulić iz Rogatice.

U muškoj konkurenciji zlatnu medalju osvojili su rukometaši Centra srednjih škola Petar Kočić iz Srpca, savladavši u finalu, po mnogima favorite, vršnjake iz Srednjoškolskog centra "Nikola Tesla" iz Kotor Varoša rezultatom 16:13. Bronza i mali pehar otišli su u vitrine Srednje škole "28. juni" iz Istočnog Novog Sarajeva, koji su bili bolji od Srednje škole "Mihajlo Petrović Alas" iz Ugljevika sa 18:9.

Pokrovitelj Malih olimpijskih igara je Ministarstvo porodice, omladine i sporta, a svog predstavnika na republičkom takmičenju imao je i Rukometni savez Republike Srpske.

Na takmičenju je učesvovalo preko 150 mladih sportista Hercegovačkog, Sarajevsko-romanijskog, Prijedorskog i Dobojskog regiona.