latinica  ћирилица
21/04/2015 |  09:55 | Autor: SRNA

Eda: Drugi javni poziv za sufinansiranje projekata

Agencija za razvoj preduzeća "Eda" objavila je, u okviru projekta "Kredo Krajina", drugi javni poziv za sufinansiranje projekata iz sredstava razvojnog fonda ovog projekta, u ukupnom iznosu od 926.499 KM.
 - Foto: RTRS
Foto: RTRS

Maksimalan iznos granta po projektu je 30.000 KM. Od ukupnog raspoloživog iznosa iz razvojnog fonda projekta, za ovaj javni poziv, 78 odsto sredstava je namijenjeno privrednim društvima.

Grant sredstva su namijenjena privrednim društvima iz metalske industrije, drvne industrije, proizvodnje hrane i pića, te proizvodnje kože i obuće sa projektnog budžeta, ali za podršku iz razvojnog fonda mogu da apliciraju i jedinice lokalne samouprave i neprofitne organizacije.

Sredstva su namijenjena za unapređenje konkurentnosti poslovanja, kreiranju novih i očuvanju postojećih radnih mjesta, saopšteno je iz Agencije "Eda".

Od svih korisnika se traži sufinansiranje u iznosu od 50 odsto od vrijednosti projekta. Јavni poziv je otvoren do 20. maja.

Detaljne informacije o javnom pozivu, kao i pratećom dokumentacijom, mogu se naći na veb stranici http://www.edabl.org/uploads/admin/Poziv_CREDO_april_2015.pdf

Projekat "Kredo Krajina" finansira Švedska.