latinica  ћирилица
21/04/2015 |  10:13 | Autor: Agencije

Akcija "Sjenka": Hapšenja zbog višestrukih krađa

U policijskoj akciji "Sjenka" na području Banjaluke uhapšeno je sedam lica koje se sumnjiče za višestruke krađe.

Ovom akcijom rasvijetljeno je dvadeset krivičnih djela počinjenih protiv imovine, a tokom akcije obavljeni su i pretresi na osam lokacija.

U TOKU KRIMINALISTIČKA OBRADA NAD UHAPŠENIMA

Pripadnici CЈB Banjaluka trenutno vrše kriminalističku obradu nad sedam lica iz Banjaluke uhapšenih u akciji "Sjenka" zbog sumnje da su izvršili 20 krivičnih djela i tako pričinili materijalnu štetu od 20.000 KM, izjavio je načelnik Sektora kriminalističke policije Centra Darko Novković.

Novković je novinarima u Banjaluci rekao da je akcija rezultat višemjesečne istrage, ali da uhapšena grupa nije u vezi sa nedavnim akcijama hapšenja kradljivaca cigareta.

- Pronađeni su izvjesni predmeti koji su korišteni prilikom izvršenja krivičnih djela koji će biti predmet vještačenja i koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku, dodao je Novković.

Sedam lica uhapšeno je na području Banjaluke zbog sumnje da su od 29. oktobra prošle do 20. aprila ove godine počinili 20 krivičnih djela i tako pričinili materijalnu štetu od 20.000 KM.

Oni su uhapšeni u akciji "Sjenka" poslije pretresa kuća, stanova, pomoćnih objekata i vozila koje koriste.

Uhapšeni su osumnjičeni za devet teških krađa, jednu tešku krađu u pokušaju i deset prikrivanja krivičnog djela.

Srna nezvanično saznaje da su uhapšeni Aleksandar Vučić /24/, Đorđe Brnić /24/, Јovica Grujić /23/, Nemanja Umjenović / 24/, Vladimir Stanić /28/, Srđan Macanović /24/ i Željko Grubor /24/ iz Banjaluke.