latinica  ћирилица
21/04/2015 |  10:26 | Autor: RTRS

Sarajevo raskinulo saradnju sa Kodrom

Fudbalski klub Sarajevo uručio je otkaz treneru Mehi Kodri.

Odluka je to Upravnog odbora "bordo" tima nakon nekoliko loših rezultata tima sa "Koševa", potvrđeno je za Klix.ba. Kodro i tim s Koševa su sporazumno prekinuli ugovor.

Proljetni dio prvenstva Sarajevo je počelo pobjedom u gostima protiv Zvijezde (3:0), a nakon toga je uslijedio niz loših rezultata, za koje je u velikoj mjeri zaslužan banjalučki Borac.

"Crveno-plavi" su u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa BiH savladali Sarajevo sa 2:1 na "Koševu". Nakon toga, Borac je na istom stadionu remizirao sa "bordo" timom, ovaj put u okviru Premijer lige BiH, da bi u u trećem međusobnom susretu u sedam dana u Banjoj Luci, Sarajevo upisalo pobjedu (1:0), što je bilo nedovoljno za prolaz u polufinale Kupa BiH.

Uslijedio je poraz Sarajeva od Veleža na "Vrapčićima" (2:0), zatim remi u Zvorniku protiv Drine, te pobjeda u Travniku sa 2:0.

Ipak, u posljednjem kolu Premijer lige tim Mehe Kodre remizirao je sa Čelikom na "koševu" (1:1), što je bilo signal Upravi sarajevskog kluba da raskine saradnju sa bh. stručnjakom.