latinica  ћирилица
21/04/2015 |  13:17 | Autor: TANЈUG

Vučić i Rama o infrastrukturnim projektima

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i albanski premijer Edi Rama razgovarali su u Briselu o infrastrukturnim projektima sa kojima će dvije države zajednički nastupati na sastanku predsjednika vlada "Zapadnobalkanske šestorke" koja, pod pokroviteljstvom komesara EU za susjedsku politiku i proširenje Јohanesa Hana, održava u glavnom gradu Belgije.

Premijer Vučić je istakao da će Srbija insistirati na finansijskoj podršci za izgradnju pruge Beograd - Podgorica - Skadar, kao i autoputa Niš - Priština - Drač.

- Nadam se da će Evropska unija imati razumijevanja za podršku zemljama u regionu, istakao je premijer Vučić, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Naglasio je da bi takvi projekti poboljšali ekonomsku situaciju u obje zemlje.

Premijer Albanije istakao je da je albanska strana spremna za početak radova na ovim projektima i da bi to bio dobar znak partnerskog odnosa Srbije i Albanije.

- Kao što su nekada Francuzi i Njemci počeli da sarađuju zbog budućnosti Evrope, tako možemo i mi, zbog budućnosti Zapadnog Balkana, zaključio je premijer Rama.

Razgovoru je prisustvovao šef vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Inače, premijer Vučić nastavlja posjetu Briselu učešćem na konferenciji "Zapadnobalkanske šestorke" i susretima sa predsjednikom Evropskog saveta Donaldom Tuskom.