latinica  ћирилица
22/04/2015 |  08:35 | Autor: SRNA

Predsjednik Bugarske u dvodnevnoj posjeti BiH

Predsjednik Bugarske Rosen Plevneliev boraviće danas i sutra u zvaničnoj posjeti BiH, gdje će se sastati sa članovima Predsjedništva BiH, članovima kolegijuma oba doma parlamenta BiH, predsjedavajućim Savjeta ministara BiH, a posjetiće i vojnike bugarskog kontingenta Eufora u BiH.
Predsjednik Bugarske Rosen Plevneliev - Foto: TANЈUG
Predsjednik Bugarske Rosen PlevnelievFoto: TANЈUG

Ceremonija svečanog dočeka bugarskog predsjednika uz vojne počasti biće održana danas u 13.30 časova ispred zgrade Predsjedništva BiH, nakon čega slijedi susret članova Predsjedništva BiH i Plevnelieva, a potom i bilateralni sastanak zvaničnih delegacija BiH i Bugarske, najavljeno je iz Predsjedništva BiH.

Konferencija za novinare predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Mladena Ivanića i predsjednika Bugarske zakazana je za 15.05 časova.

Programom ove posjete planirano je da u popodnevnim časovima Ivanić i Plevneliev prošetaju starim dijelom Sarajeva i obiđu Katedralu, Muzej Јevreja, Begovu džamiju i Staru pravoslavnu crkvu.

Drugog dana posjete, u četvrtak predviđen je sastanak Plevnelieva sa članovima kolegijuma oba doma Parlamentarne skupštine BiH. Kao i susret sa predsjedavajućim Savjeta ministara BiH Denisom Zvizdićem.