latinica  ћирилица
22/04/2015 |  13:15 | Autor: novosti.rs

Silađi morao platiti kartu za bazen kako bi trenirao

Plivač i jedan od sedmoro reprezentativaca Srbije koji su već obezbedili vizu za sledeće Olimpijske igre u Riju 2016. godine, Čaba Silađi, našao se pred novim "izazovom" - morao je da plati kartu za trening na bazenu u Nacionalnom trening centru u Košutnjaku, saznaje Žurnal.

"Čaba je juče trenirao u terminu za građanstvo i morao da je plati ulaz na bazen. Svi klubovi su nedavno dobili mejl da zbog neizmirenih obaveza PSS, plivači više ne mogu besplatno da koriste usluge bazena na Košutnjaku. Svi znamo da Plivački savez Srbije nema nikakva sredstava i da ta dugovanja neće biti plaćena u dogledno vrijeme. Žrtva je samo Silađi i ostali reprezentativci", izjavio je za Žurnal Sebastijan Higl, trener mladog plivača.

Podsjećamo, prije tri nedjelje Čaba Silađi je na plivačkom mitingu u Ajndhovenu isplivao državni rekord 59,79 sekundi na 100 metara prsno. Za sekund je bio brži od "A" olimpijske norme (1:00,57) i postavio drugi rezultat u svetu ove godine. Sa ovim rezultatom Silađi bi osvojio peto mjesto na prethodnim Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine.

"Izgleda da to nikome nije važno. Pitam se samo da li će u Riju ispred Čabinog imena pisati Plivački klub Tamiš, koji je do sada snosio sve njegove troškove ili Srbija. Da li je normalna situacija da jedan vrhunski sportista, olimpijac, u svojoj zemlji treba da plati kartu kao običan građanin. Već smo u februaru imali ovu situaciju. Vjerovali smo da se više neće ponoviti, pogotovu poslije rezultata, koje je ostvario. Međutim, izgleda da smo se prevarili. Moraćemo da platimo kartu i sutra, a u subotu ćemo da treniramo na bazenu "Milan Gale Muškatirović", jer nam je Partizan izašao u susret", naglasio je Higl.