latinica  ћирилица
22/04/2015 |  13:31 | Autor: klix.ba

Teletović ponovo na parketu

Kapiten košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, Mirza Teletovićnakon tri mjeseca pauze zbog povrede trebao bi večeras nastupiti za Bruklin Netse u drugoj utakmici plej ofa protiv Atlanta Houksa.

Podsjećamo, Teletović se u protekla tri mjeseca uspješno oporavljao od plućne embolije zbog koje je 22. januara u utakmici protiv Los Anđeles Klipersa morao napustiti parket.

Iako su mu predviđali oporavak i do šest mjeseci, Teletović će večeras najvjerovatnije biti u rosteru za drugi susret protiv Houksa.

Potvrdio je to i trener Netsa Lionel Holins koji je kazao da će Teletović "najvjerovatnije" nastupiti. Teletović je još u petak dobio "zeleno svjetlo" za povratak aktivnim treninzima.

"Nakon tri mjeseca odsustva lijepo je ponovo se vratiti i dobiti priliku", kazao je Teletović te dodao da je pun samopouzdanja.

"Ne znam da li ću igrati večeras ili ne. Ukoliko se to ne desi, biću strpljiv i čekati sljedeću utakmicu", kazao je kapiten košarkaške reprezentacije BiH.

Netsi su izgubili prvi susret plej ofa protiv Hawksa i očekuje se da će Teletović igrati nekoliko minuta.

Teletović je na 40 odigranih utakmica regularnog dijela prvenstva prosječno bilježio 8,5 poena, imao 4,9 skokova i 1,2 asistencije.