latinica  ћирилица
22/04/2015 |  14:35 | Autor: SRNA

Cvijanović: Setom reformskih zakona do novih radnih mjesta

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da bi implementacija dokumenta Ekonomska politika i donošenje predviđenog seta reformskih zakona trebalo da dovedu do očuvanja postojećih, ali i otvaranja novih radnih mjesta u Srpskoj.

- Naš cilj jeste rasterećenje privrede, a time će se doći do određenih olakšica kako bi se obezbijedilo, prvo zadržavanje postojećih radnih mjesta, a onda i otvaranje novih, rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci.

Prema njenim riječima, u Srpskoj je predviđeno donošenje ukupno četiri seta reformskih zakona, čijom bi se primjenom, u konačnom, trebao da osjetiti boljitak.

- To su stvari koje se ne dešavaju preko noći, jer da je tako jednostavno onda bi i moćnije države koje imaju sve mehanizme, a koje ova i države u regiji nemaju, to mogle da saniraju vrlo brzo, a nisu to učinile, rekla je Cvijanovićeva.

Ona je naglasila da rješavanje pitanja zaposlenosti, odnosno nezaposlenosti stanovništva nije uslov za ulazak u EU nego trajno pitanje kojim se bavi svaka ozbiljna vlada.

- U cijeloj regiji postoje evidentni problemi kad je u pitanju zaposlenost, a svakako da treba poraditi na rastu i zapošljavanju, istakla je Cvijanovićeva.