latinica  ћирилица
22/04/2015 |  17:43 | Autor: B92

Vlasnik Panatinaikosa prijetio sudijama smrću

Nezavisni disciplinski sudija Evrolige izrekao je oštru kaznu Panatinaikosu zbog prijetnji vlasnika kluba upućenih sudijama poslije utakmice sa CSKA.

Atinjani su slavili sa 86:85 na svom terenu i smanjili na 2-1 u seriji za Moskovljane, ali je duel obilježilo i ponašanje vlasnika kluba, koji je po završetku utakmice jednom od sudija prijetio smrću i poručio mu da neće živ izaći iz Grčke.

U zvaničnom izveštaju sudija navodi se da je Dimitris Јanakopulos uletio u sudijsku svlačionicu odmah poslije trijumfa svog tima, pokušao da napadne jednog od sudija i iznio niz prijetnji njemu i njegovoj porodici.

Panatinaikos će zbog toga morati da plati 150.000 evra, a nezavisni disciplinski sudija je u objašnjenju kazne naglasio da je odluka donijeta zbog ozbiljnosti incidenta. Takođe se navodi da Јanakopulosu to nije prvi sličan incident i da je on i prethodno bio kažnjavan zbog štete koje je nanio ugledu Evrolige.

Evroliga je naglasila da u potpunosti osuđuje napade na zvaničnika i istakao da se istraga takvih incidenata shvata veoma ozbiljno. Zbog toga će to takmičenje učiniti sve što je u njegovoj moći da integritet košarke ne bude ukaljan, a dodaje se i da postoji nulta tolerancija po pitanju nasilja.

Takođe, naglašava se da je Evroliga obavijestila grčke zvaničnike o incident koji se desio i da je sada na njima da li će da pokrenu postupak protiv prvog čovjeka grčkog velikana.

Panatinaikos je zbog ponašanja svojih navijača kažnjena sa dodatnih 30.000 evra, zbog paljenja baklji, upotrebe lasera i ubacivanja predmeta na teren.

Četvrti duel između Panatinaikosa i CSKA od 20.45.