latinica  ћирилица
23/04/2015 |  07:33 | Autor: B92

Repeša: Odmor, pa da budemo dostojan rival Zvezdi

Trener Cedevite Јasmin Repeša kazao je da je njegov tim ostvario ovosezonski cilj i da želi da se odmori pred finalnu seriju ABA lige sa Crvenom zvezdom.

"Јoš jednom, malo nedostatak iskustva, vjerovatno i umor doveo je da od jedne faktički završene utakmice uđemo u neizvjesnu završnicu, što nam se desilo i u prvom meču. Srećan sam jer smo ostvarili izuzetan cilj, koji je bitan za naš klub, za našu kompaniju. Najbitnije je sada da se odmorimo, i da budemo dostojan rival Crvenoj zvezdi“, rekao je Repeša.

Hrvatski stručnjak osvrnuo se i na stvari izvan terena.

"Bez obzira na sitne trzavice koje su se pojavile posle utakmice u Zagrebu, moram da priznam da smo dočekani i ispraćeni na pravi način, mislim da smo to i zaslužili, i zahvalio bih domaćinima na gostoprimstvu. Na kraju je pobijedila košarka, bez obzira na to što razumijem žal domaćih navijača i igrača. Ruku na srce, uz pun respekt prema Budućnosti koja je bila pravi partner, mislim da smo zasluženo pobijedili i otišli u finale", dodao je Repeša.

Trener Budućnosti Igor Јovović rekao je da je Cedevita bila hladnije glave i dodao je:

"Moram da zahvalim prevashodno timu koji je prevazišao sebe u ovoj sezoni u kojoj smo bili fantastični od prvog do posljednjeg kola, kao i ljudima koji su nas podržavali cijelu godinu – naročito od utakmice s Partizanom kada smo pravili ambijent koji je u Podgorici bio prije 10 i više godina. Ne mogu da zamjerim nikome ništa. Siguran sam da smo dali sve od sebe, na svakom treningu, u svakom minutu i ovog meča, kao i kompletne serije. Međutim, večeras je protivnik bio bolji. Realizacija slobodnih bacanja jedan je od faktora koji je odlučio pobjednika. Želim Cedeviti uspješan nastavak plej ofa".

Prva utakmica finalne serije Crvena zvezda – Cedevita na programu je u subotu od 21 čas u hali "Pionir".