latinica  ћирилица
23/04/2015 |  08:06 | Autor: RTRS

LE: Zenit - Sevilja, RTRS od 21.00

Fudbaleri Zenita dočekuju večeras od 21 čas i pet minuta, uz prenos na našoj televiziji, ekipu Sevilje u revanš susretu četvrtfinala Lige Evrope.

Tim iz Sankt Peterburga pokušaće nadoknaditi prednost branioca trofeja od 2:1 iz prve utakmice.

Zenit dočekuje Sevilju nakon remija u Premijer ligi Rusije protiv Kubana u gostima, lider je u prvenstvu sa osam bodova prednosti u odnosu na Krasnodar, a u posljednjih šest utakmica ima učinak od po pri pobjede i neriješena rezultata.

Tim Andre Viljaš Boaša u večerašnjem duelu neće moći računati na suspendovane Garaja i Rjazanceva, dok zbog povrede neće nastupiti Fajzulin.

Sevilja putuje u Sankt Peterburg nakon remija (1:1) u gostima kod Granade, te u posljednih šest mečeva bilježi četiri pobjede i dva neriješena rezultata.

U preostalim revanš utakmicama, Napoli ne bi trebalo da ima problema na svom terenu protiv Volfsburga. Tim Rafaela Beniteza je slavio u prvoj utakmici sa 4:1, a posao će im u velikoj mjeri biti olakšan neigranjem povrijeđenih Kevina De Brujnea i Andree Širlea.

Moskovski Dinamo gostuje Fiorentini nakon 1:1 u provoj utakmici, dok u suretu Dnjipro - Briž nijedna ekipa nema rezultatsku prednost na početku meča zahvaljujući 0:0 iz prve utakmice.

Revanš utakmice 1/4 finala LE:

Zenit - Sevilja 21.05, RTRS (1:2, prva utakmica)
Fiorentina - Dinamo Kijev 21.05 (1:1)
Napoli - Volfsburg 21.05 (4:1)
Dnjipro - Briž 21.05 (0:0)