latinica  ћирилица
23/04/2015 |  09:16 | Autor: SRNA

Sekulić: Kusturica je omogućio da narod primi blagoslov iz Јerusalima

Đakon Aleksandar Sekulić, koji je bio u delegaciji Srpske pravoslavne crkve koja je iz Јeruslima donijela Blagodatni oganj u Srbiju, a potom na Mećavnik i Mokru Goru, kaže da je zahvalan domaćinu - Emiru Kusturici što je omogućio da vjerujući narod tog kraja doživi i primi blagoslov svetinje iz Јerusalima.
Blagodatni oganj - Foto: TANЈUG
Blagodatni oganjFoto: TANЈUG

Sekulić je istakao da je poziv da plamen donese na Mećavnik došao od proslavljenog srpskog i svjetskog režisera Kusturice i naglasio da mu nije bilo teško da nakon neprospavane noći uđe u helikopter i uputi se ka Mokroj Gori.

"O umoru nisam ni razmišljao, a naročitu inspiraciju za ovaj put sam imao jer je Višegrad moje rodno mesto. Poreklom sam iz Mokre Gore, iz Draževca kod Dobrunske Rijeke", rekao je Sekulić za "Politiku".

On je naglasio da je zahvalan velikom umjetniku koji je dao značajan lični doprinos da dobri narod iz ovog kraja doživi i primi blagoslov iz Јerusalima.

Sekulić je rekao da je po povratku sa Mokre Gore posjetio Gračanicu, Pećku patrijaršiju, Dečane, Sopoćane i manastir Lešje i dodao da mu je duša treperila dok je gledao radost ljudi koji su dočekali oganj.