latinica  ћирилица
23/04/2015 |  10:07 | Autor: RTRS

Pančev: Regionalna liga je spas za klubove sa naših prostora

Bivši fudbaler Crvene zvezde, Darko Pančev smatrada je jedini spas za klubove sa naših prostora u formiranju regionalne lige.

"Kvalitet fudbala pada iz godinu u godinu. Pričam već 15 godina da je jedini spas za naše prostore 'ABA fudbalska liga'. Koliko god postoje protivnici ove teze, nema nam spasa ako ne vratimo onu našu 'Јu ligu'. Ovaj fudbal u kvalitetu nije ni 20 odsto onoga koji smo mi igrali, samo je za domaću upotrebu i nije konkurentan u Evropi", rekao je Pančev za "Sport".

Fudbaleri Crvene zvezde i Parizana odigraće u dubotu 148. "vječiti derbi", a Pančev smatra da je duel "crveno" i "crno-bielih" utakmica u kojoj nema šta da se vidi.

"Јedan novinar je za italijanski duel Inter - Milan napisao da je to bio 'derbi siromašnih'. Niti velikani iz Milana imaju novca, niti kvaliteta. Nažalost, takav je postao i srpski 'vječiti derbi'. Nema tu mnogo šta da se vidi, nema ni asova. Moja Zvezda se muči sa Voždovcem, nije konkurentna kako valja ni u Srbiji, a onda je iluzorno očekivati nešto u Evropi. Ostali su navijači za desetku jer i dalje imaju strpljenja i podržavaju svoj tim", rekao je Makedonac.