latinica  ћирилица
23/04/2015 |  11:42 | Autor: TANЈUG

Rajković: U glavi nam je pobjeda, uspjeh košarkaša podsticaj

Kapiten Fudbalskog kluba Crvena zvezda Predrag Rajković priznao je da se "crveno-bijeli" uoči 148. "vječitog derbija" nalaze pod imperativom pobjede jer bi svaki drugi ishod značajno smanji šanse za odbranu šampionske titule.

"Očekuje nas velika i važna utakmica, a pobjeda, u koju sam siguran, ostaviće nas u trci za titulu. Ekipa osjeća pozitivnu tremu, dosta se razmišlja o derbiju, ali to ne smije da nas opterećuje, već moramo da uživamo u meču pred našim navijačima", rekao je Rajković agenciji Tanjug.

Čuvar mreže Zvezde smatra da Partizan ima dobar i iskusan tim, ali siguran je da će Luka Јović odlučiti pobjednika.

"Koliko sam mogao pratio sam njihove mečeve, Partizan ima dobar tim, spoj iskusnih i mladih igrača, a sa nekima od njih igram u reprezentaciji. Ipak, mi smo mlađi i vjerujem kvalitetniji, a mislim da će Јović da riješi meč, pošto je na prošlom derbju bio tragičar jer je promašio dve odlične šanse. Ovoga puta će biti drugačije i prognoziram pobjedu bez primljenog gola".

Rajković ističe ističe da "crveno-bijeli" ne razmišljaju o pet bodova zaostatka za liderom Partizanom.

"U glavi nam je samo pobjeda, a slučaju drugog ishoda teško bismo došli do titule", naveo je Rajković.

Rajković je bio prisutan u hali "Pionir" u prva dva polufinalna duela ABA lige između košarkaša Crvene zvezde i Partizana, a poručio je da uspjeh "crveno-bijelih" košarkaša daje dodatan podsticaj ekipi.

"Na neki način uspjeh košarkaša daje nam dodatan stimulans. Pratio sam uživo i ukoliko budemo imali istu želju i požrtvovanost kao oni, mislim da ćemo biti blizu trijumfa", zaključio je reprezentativac Srbije.

"Vječiti derbi", 148. put po redu, igra se u subotu od 18 sati na stadionu "Rajko Mitić", uz prenos na našoj televiziji.